A presó un piròman que va calar foc a un cinema de Sant Boi de Llobregat on no havia superat una entrevista de feina

Els Mossos d’Esquadra han detingut i ingressat a presó per ordre judicial, un home de nacionalitat espanyola, de 38 anys i veí de Sant Boi de Llobregat com a presumpte autor d’un delicte d’incendi en un cinema de la mateixa població. Els fets que van motivar la detenció i el seu posterior ingrés a presó van succeir el dimecres 15 de maig cap a les 18.00 hores quan es va declarar un incendi en un cinema de la ciutat de Sant Boi de Llobregat. La ràpida actuació dels propis treballadors del cinema els va permetre extingir l’incendi abans que agafés majors proporcions. Tot seguit, els bombers van determinar que l’incendi havia estat intencionat.

En relació amb aquest incendi, els investigadors van veure que el mateix cinema, cap al migdia, ja havia patit una altra temptativa d’incendi, de menor envergadura.

Els investigadors van indagar sobre les persones presents en el cinema en els moments previs als incendis i van posar especial atenció en el fet que, en ambdós casos, entre els presents hi havia un home que, poc temps abans, no havia superat una entrevista de treball en aquella mateixa empresa. Per tant, la venjança podria ser el mòbil de l’incendi.

Posteriorment, els investigadors van esbrinar que el mateix home que investigaven, el 14 de maig, el dia anterior a l’incendi del cinema a Sant Boi, era atès pels serveis d’emergència quan era present en un incendi en una empresa on treballava al Prat de Llobregat. I el dia 16 de maig, el següent de l’incendi del cinema, mentre esperava a ser visitat en un hospital de la mateixa ciutat, havia intentat cremar i fer desperfectes a béns del passadís d’urgències de l’hospital.

A més, poques hores després del mateix 16 de maig, es va declarar un conat d’incendi en el mateix bloc d’habitatges on residia l’home investigat, motiu pel qual la Policia Local de Sant Boi de Llobregat el va traslladar al servei d’urgències de psiquiatria de l’Hospital de Sant Boi per a la seva valoració.

La investigació del presumpte autor dels incendis va mostrar una reiterada activitat delictiva directament relacionada amb aquest tipus de fets i ja des de l’any 2014, l’home era involucrat en diversos incendis a Barcelona i la seva àrea metropolitana: un domicili particular a Montcada i Reixac, un cèntric hotel de la capital catalana, i fins i tot, a les oficines d’un partit polític a Barcelona. L’autor dels incendis els havia iniciat ja fos com a usuari/client o, fins i tot, com a treballador de serveis d’alguns dels establiments víctimes dels incendis.

Finalment i amb els resultats de les investigacions, els mossos de les unitats d’investigació de Sant Boi de Llobregat el van detenir la tarda del 17 de maig. Paral·lelament, la Unitat d’Investigació del Prat de Llobregat també el va detenir i va resoldre els fets de Barcelona i els comesos a l’Àrea Metropolitana.

El dia següent a la detenció, el detingut va passar a disposició judicial i el jutge va decretar el seu ingrés a presó.

Port de Tarragona