Desmantellen un grup de llauners traficants que captava turistes i els venia droga en pisos del barri Gòtic de Barcelona

Els Mossos i la Guàrdia Urbana han detingut cinc persones i els han intervingut substàncies estupefaents per un valor al mercat il·lícit de 21.800 euros

ACN Barcelona.-Els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbans han desmantellat un grup de llauners que actuava al centre de Barcelona captant turistes per oferir-los substàncies estupefaents de tot tipus. L’operació ha permès detenir un total de cinc persones, responsables de dos immobles del barri Gòtic des d’on s’emmagatzemaven i distribuïen les drogues. La investigació va arrencar arran de diverses informacions veïnals que alertaven que en un pis d’aquesta zona de la ciutat s’hi podrien estar duent a terme activitats il·legals. La policia va dur a terme una intervenció el passat 21 de maig que va permetre intervenir cocaïna, haixix, marihuana, heroïna, 755 pastilles d’èxtasi i 2.400 potenciadors sexuals per un valor al mercat il·lícit de 21.800 euros. Dos dels cinc detinguts han ingressat a la presó.
Després de rebre diverses informacions que indicaven que un immoble del barri Gòtic podria estar-se utilitzant com a punt de distribució de droga, els Mossos i la Guàrdia Urbana van iniciar una investigació.

Els agents van comprovar que els traficants investigats van cessar la seva activitat després de detectar la presencia de la policia. Poc temps després d’abandonar el pis, els investigadors van tenir coneixement que en el mateix carrer s’havia activat un altre punt de venda, motiu ple qual es va mantenir la investigació. Paral·lelament els Mossos d’Esquadra van rebre la denúncia del propietari d’aquest immoble per l’ocupació d’aquest pis.

Els investigadors van comprovar que els nous ocupants eren els mateixos que havien abandonat l’altre immoble investigat i van iniciar un dispositiu de vigilància. D’aquesta forma van comprobar que existia un flux constant de persones, majoritàriament turistes, que pujaven i baixaven del domicili i les van anar identificant quan sortien. En tots els casos, se’ls va intervenir substàncies estupefaents.

Fruit de la investigació i de les vigilàncies, els agents van detectar que existia un segon habitatge que els detinguts feien servir per guardar la droga que després portaven al pis on anaven els compradors.
Segons la policia, l’objectiu d’aquesta separació entre els dos domicilis era reduir el risc de ser descoberts i tenir les mínimes quantitats de substàncies en el punt de venda.

Un grup organitzat

Els detinguts conformaven un grup organitzat amb tasques ben distribuïdes per desenvolupar aquesta activitat delictiva. En primer lloc hi havia els responsables dels pisos que dirigien la resta de persones que treballaven per a ells.

A banda, uns altres individus feien de captadors, situant-se de manera estratègica en algun punt de la via pública d’afluència turística per captar els compradors i portar-los fins al punt de venda. Aquesta activitat es complementava amb la figura dels controladors que alertaven de la presència policial en cas de detectar-la.

Drogues per valor de 21.800 euros

La policia va dur a terme un escorcoll i registre en aquests immobles el passat 21 de maig i va intervenir cocaïna, haixix, marihuana, heroïna, 755 pastilles d’èxtasi i 2.400 potenciadors sexuals per un valor al mercat il·lícit de 21.800 euros.

Els cinc detinguts van passar a disposició policial i dos han ingressat a la presó. Pel que fa al l’immoble ocupat, ha estat retornat al seu propietari.

Port de Tarragona