Cau una banda que va robar a una vintena d’establiments al districte de Sarrià-Sant Gervasi de Barcelona

Els Mossos d’Esquadra han identificat tres homes georgians de 30, 26 i 25 anys com a presumptes autors de 22 robatoris amb força en diversos establiments del districte de Sarrià-Sant Gervasi de Barcelona.

Els robatoris van començar a partir del desembre del 2018 i tenien molts elements coincidents. Tots succeïen en una zona acotada del districte de Sarrià-Sant Gervasi.
Els agents van comprovar que els autors sempre realitzaven els robatoris seguint un mateix modus operandi. Escollien els establiments per realitzar el robatori entre aquells que tenien una persiana mecànica orientada al carrer i una porta de vidre corredissa. Quasi no utilitzaven eines per forçar els accessos i entraven a l’interior en dues fases per evitar que els enxampessin. Primerament els lladres forçaven els motors elèctrics de les portes aixecant manualment la persiana uns 30 cm i marxaven del lloc. Passat un temps prudencial tornaven a l’establiment i un dels autors accedia a l’interior mentre els altres dos feien tasques de vigilància a l’exterior.
L’objectiu principal dels assaltants era la caixa enregistradora, en total van arribar a sostreure més de 9000 euros en efectiu a demés de diversos objectes, portàtils i mòbils. Actuaven en tot tipus de locals, des de botigues de roba a restaurants, clíniques d’estètica, perruqueries, forns de pa, farmàcies o llibreries.

En la majoria dels robatoris les imatges enregistrades per les càmeres de seguretat a l’interior dels establiments han sigut clau per a la identificació dels autors, i també les empremtes localitzades i la relació dels fets pel seu modus operandi han permès als agents resoldre els 22 casos. Els autors van passar a disposició judicial i han quedat en llibertat en càrrecs.

Port de Tarragona