Dotze detinguts en el major cop policial contra laboratoris de fabricació de cocaïna i a un sistema de trànsit indetectable a les duanes

La Policia Nacional, en el major cop policial contra les infraestructures per a la manipulació i extracció de cocaïna al nostre país segons informen els investigadors, ha desarticulat una xarxa de laboratoris clandestins frustrant un nou sistema de camuflatge de cocaïna en plàstics indetectable en qualsevol duana. L’organització desmantellada estava formada per 12 membres, sent els capitostos els avis i pares d’una mateixa família. Aquest grup comptava amb tres laboratoris situats a Madrid i Toledo per a realitzar les operacions de narcotràfic, tenint un d’ells la capacitat per extreure i produir 500 quilos de cocaïna al mes.

Traslladaven la substància estupefaent a un xalet aïllat

La investigació va començar a finals del passat any, quan els agents van detectar la presència d’uns individus manipulant garrafes mentre practicaven una vigilància sobre una altra organització. A causa de la seva actitud sospitosa es va començar una investigació sobre els mateixos, evidenciant que estaven traslladant garrafes de productes químics dels empleats per a l’extracció de cocaïna.

Després de realitzar les gestions oportunes, es va identificar als mateixos i es va situar un primer laboratori en l’Aspecte de San Juan (Toledo). Amb l’avanç de les indagacions es va arribar a la plena identificació del cap de l’organització, un home d’origen colombià assentat en un xalet de luxe a la localitat madrilenya de Villaviciosa d’Odón.

Aquestes investigacions van permetre conèixer que el grup criminal es trobava a l’espera de rebre un contenidor a l’interior venia impregnat l’estupefaent. Un cop localitzat es va poder comprovar com l’organització va derivar part de la càrrega fins a una nau d’Alcorcón, on edats la que contenia la substància per al seu trasllat a un xalet aïllat a la zona de Valdemorillo (Madrid).

Van venir tres especialistes expressament des de Sudamèrica

En l’esmentat xalet s’havien traslladat els especialistes en extracció de l’estupefaent, tres subjectes colombians vinguts expressament des de Sudamèrica que van treballar durant deu dies sense sortir del macrolaborario. Quan estaven a punt de finalitzar la seva comesa, els agents van realitzar la intervenció practicant 12 detencions i 11 registres, aconseguint desarticular plenament l’organització.

Els tres laboratoris podien satisfer qualsevol tipus d’operació de narcotràfic que se’ls plantegés, destacant el situat a Valdemorillo ja que tenia una capacitat per extreure i produir 500 quilos de cocaïna al mes. Un altre se situava en l’Aspecte de Sant Joan, destinat a produccions intermèdies de 50 a 100 quilos, i l’últim a Villaviciosa de Odón destinat al tall i manipulació de quantitats inferiors a 10 quilos.

L’acció policial ha aconseguit intervenir 30 quilos de pasta de cocaïna ja extreta, més de 80 garrafes de 25 litres de productes químics per a l’extracció de clorhidrat de cocaïna (aproximadament 3.000 litres), 600 quilos de pèl·lets impregnats i tot l’utillatge necessari per a la seva manipulació. Finalment s’ha permès localitzar una nau a nom de l’organització on emmagatzemaven prop de 2.000 sacs amb el mateix material.

Port de Tarragona