Detenen un veí de Valls per sacrificar els gossos de caça que no aconseguia vendre

La Guàrdia Civil de Tarragona ha detingut el responsable d’una residència canina situada en una localitat de la comarca de la Conca de Barberà, per la comissió de diversos delictes relacionats amb el maltractament animal, falsedat documental i intrusisme professional, en sacrificar diferents animals dipositats a la residència, falsificar diverses cartilles sanitàries i aplicar vacunes sense estar titulat.

A finals del mes de novembre de 2018, el SEPRONA de la Comandància de la Guàrdia Civil de Tarragona, va tenir coneixement d’unes actuacions penals practicades per la Guàrdia Civil de Terol, en aquestes actuacions es posava de manifest la detenció d’una persona com a responsable de la mort de cinc gossos a la localitat de Queretes (Terol), aquesta persona veïna de la localitat de Valls gestionava directament una residència canina situada en una localitat de la comarca de la Conca de Barberà.

Després de tenir coneixement d’aquests fets i considerar que l’implicat pogués cometre altres delictes de la mateixa índole, es va procedir a la investigació i estudi de diferents actuacions practicades amb anterioritat, a la residència canina que gestionava directament, la investigació va posar de manifest que la persona investigada a la fi de 2018, com en altres ocasions anteriors, s’havia desplaçat a la localitat de Queretes (Terol), on a través d’un contacte que treballava en un centre hípic, traslladava gossos de caça que havien estat dipositats a la seva residència per vendre’ls , en el cas que les vendes fossin infructuoses, l’investigat es desfeia dels mateixos causant-los la mort, utilitzant per a això diferents mètodes.

Després localitzar un dels animals sacrificats i comprovar el xip, es va poder conèixer al propietari, aquest va manifestar que l’animal l’havia cedit a la residència canina que s’estava investigant.

En estudiar els informes emesos per altres administracions, es va observar que es posava de manifest el greu risc que corria la salut dels animals per les condicions higièniques sanitàries que presenten les instal·lacions, el deficient estat en què es trobaven la majoria d’aquests i l’aplicació de vacunes als mateixos per personal no capacitat.

Per tot això es va procedir a la detenció de JP, per la comissió de diversos delictes de maltractament d’animals, per causar danys i malalties greus als mateixos, provocant-patiment i estrès, fins i tot a causar-los la mort, tenint la residència que gestionava un alt índex de mortaldat d’animals; un altre de Falsedat documental, a falsificar els llibres registre amb anotacions falses i ressenyar cartilles veterinàries dels animals sense posseir titulació; i finalment un delicte d’Intrusisme, per realitzar activitats reservades legalment als veterinaris realitzant protocols incorrectes amb els que va posar en risc al salut dels animals.

Port de Tarragona