OCU demana que es retirin dues cremes solars de nens pel «risc greu» que pot suposar el seu ús

L'entitat afirma que les dues cremes protegeixen menys del que diuen a l'etiqueta

ACN Barcelona .- L’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha demanat la retirada d’un protector solar de la marca Isdin i d’un altre de Barbaria Sun «pel risc greu que el seu ús pot suposar per a la salut dels nens», atès que, segons l’entitat, protegeixen la pell menys del que indiquen a les etiquetes. Es tracta de dues cremes anunciades com de factor 50 i que, segons l’organització, tenen factors menors. A parer d’aquesta organització, doncs, són productes «no aptes per protegir adequadament la pell dels nens». L’OCU ha analitzat 17 cremes de protecció solar per a nens anunciades com de factor superior a 50 que es venen a supermercats, perfumeries, farmàcies o parafarmàcies. Les dues esmentades no compleixen, segons aquests anàlisis, el factor de protecció promès.
Segons l’OCU, la crema d’Isdin seria, en realitat, un producte de factor 15. Mentre que la de Barbarian hauria d’estar etiquetada com a factor 30. Més enllà d’aquests 2, 7 dels 17 productes analitzats obtenen una qualificació global «molt bona».

A partir d’aquests resultats, l’OCU ha demanat a l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris que faci les «comprovacions necessàries» i retiri del mercat aquests dos productes, «pel risc greu que el seu ús pot suposar per a la salut dels nens».

Port de Tarragona