Detenen a Canàries a un fugitiu buscat als Estats Units per segrest i tortures

Efectius de la Guàrdia Civil, ha detingut a Tenerife a SNKN, de 53 anys d’edat, nascut a París, amb nacionalitat americana, però d’origen rus, després de ser localitzat a l’arxipèlag canari després d’haver fugit dels EUA, on està acusat de greus delictes contra les persones, concretament de segrest, tortures i amenaces.

Després de decretar les autoritats nord-americanes 01:00 OID contra aquesta persona, i davant la sospita que la mateixa es trobés a Espanya, l’Equip de Fugits de la Justícia de la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil va iniciar una investigació per trobar el parador de la mateixa, tot això en estreta col·laboració amb l’Oficina Federal d’Investigació dels EUA (FBI).

Pallisses i cremades amb una torxa

Aquesta persona estava reclamada judicialment per les autoritats nord-americanes, després d’uns fets molt greus ocorreguts al sud de l’estat de Florida a mitjans del passat mes de gener, quan SNKN va reduir a la seva víctima amb una arma electrònica, introduint-la a continuació en una camioneta, tot això a les portes d’un establiment comercial. Segons el relat de la pròpia víctima, després d’aquests fets, es va despertar en una habitació plena de tot tipus d’armes, lligat de peus i mans, on va ser colpejat amb insistència i en repetides ocasions per l’ara detingut i un còmplice, els quals no van dubtar a utilitzar fins i tot una torxa per cremar les mans.

La víctima no va tenir una altra opció de facilitar als seus atacants la direcció de la seva residència, així com el codi de l’alarma i la ubicació del lloc on tindria dipositats uns 50.000 dòlars. Després de setmanes de recerca entre la província de Madrid i la Illa de Tenerife, la Guàrdia Civil finalment va localitzar el fugitiu a la zona de Guargacho, a San Miguel de Abona, Tenerife, on s’havia establert amb la seva dona en un habitatge de lloguer, tractant d’ocultar-de les autoritats.

Es va establir en les proximitats al domicili un dispositiu policial per la detenció del perillós delinqüent, amb suport d’Unitats especials de la Guàrdia Civil i membres de l’agència americana de l’FBI, efectuant la seva detenció i trasllat a dependències policials. Una característica comuna en molts dels fugits de la justícia, és que busquen zones molt poblades per amagar-se, sobretot zones turístiques amb gran presència de forans, on ells se senten més segurs i passen desapercebuts.

Les detencions a Espanya de delinqüents sobre els quals pesa ordres internacionals de detenció o europees de detenció i entrega, van patir un fort repunt l’any passat, ja que la xifra es va elevar a 915 arrestos, un 22 per cent més que el 2017, quan es comptabilitzar 750. en aquesta investigació han participat, a més de l’Equip de fugits de la Justica de UCO, l’ECO Canàries (Equip Contra el Crim Organitzat de UCO), el Grup de Reserva i Seguretat Nº 8 amb seu a Tenerife, entre d’altres unitats de la Comandància de Tenerife de la Guàrdia Civil. El detingut ha estat posat a disposició de l’Audiència Nacional.

Port de Tarragona