Un «taxista» pirata que conduïa sense carnet era el presumpte autor de l’incendi provocat que va cremar 41 vehicles al pàrquing de l’Prat

Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de l’Àrea de Seguretat Aeroportuària del Prat de Llobregat han detingut un home de nacionalitat algeriana, de 39 anys i veí de Barcelona com a presumpte autor de l’incendi que va cremar 41 vehicles al parking de la T2 a l’Aeroport del Prat. La Policía l’acusa dels delictes de danys, estralls i desordres públics.
Els fets que van motivar la detenció van succeir el dissabte 1 de juny cap a les 14.00 hores quan es va declarar un incendi a una zona propera l’estacionament de motocicletes del pàrquing de la T2. Malgrat la ràpida acció dels bombers d’AENA i de la Generalitat l’incendi es va propagar ràpidament i va afectar un total de 30 motocicletes i 11 turismes estacionades molt a prop del punt d’origen del foc. Aquests vehicles es van cremar totalment. La densa columna de fum va afectar la normal activitat de l’activitat aeroportuària i va obligar a activar els protocols de seguretat establerts per a evitar afectacions al trànsit aeri.
Els investigadors van centrar les seves indagacions en identificar el possible autor de l’incendi mitjançant la recuperació de les imatges enregistrades per les càmeres de seguretat del recinte aeroportuari. A les imatges es pot veure com un home arriba en un vehicle al punt d’inici de l’incendi, cala foc a un arbre i marxa ràpidament en el mateix vehicle. Immediatament, es propaga l’incendi iniciat per l’individu.
El visionat de les imatges va permetre identificar plenament l’autor de l’incendi donat que era un home que ja havia estat identificat a l’aeroport 17 vegades durant l’últim any i també denunciat per exercir habitualment l’activitat de transport de persones sense cap tipus d’autorització que l’habiliti, de fet, no ha obtingut mai ni el permís de conduir.
Donat que havia estat denunciat en nombroses ocasions per aquest fet, darrerament es ell es dedicava a captar clients i l’acompanyava un altre home aquest sí amb permís de conduir que era qui portava el turisme que empraven per l’activitat il·legal.
Cal destacar que el mateix home ja havia provocat prèviament un altre incendi intencionat, el 22 de maig, a unes papereres situades a la terminal 1 del mateix aeroport.
Amb els resultats de les investigacions, els mossos de la unitat d’investigació de l’Àrea de Seguretat Aeroportuària del Prat de Llobregat van detenir el presumpte autor de l’incendi la tarda del 5 de juny, a la zona aeroportuària del Prat de Llobregat. El detingut ha passat aquest matí a disposició judicial. La investigació resta oberta a l’espera de detenir l’altre ocupant del vehicle enregistrat.
Port de Tarragona