Els Mossos detenen l’autor d’11 robatoris a domicilis de Valls, Roda de Berà i altres población dels Penedès i la Conca

Estris trobats al maleter del vehicle del delinqüent. / Mossos

Els Mossos d’Esquadra han detingut un home de 39 anys, de nacionalitat croata i amb domicili desconegut, com a presumpte autor d’11 delictes de robatori amb força a interior de domicili comesos en poblacions com Valls, Roda de Berà, Sant Jaume dels Domenys, les Gunyoles, Guàrdia dels Prats, l’Ordal i Cal Rubió. La investigació va començar a principi del mes de març quan l’home va iniciar un seguit de robatoris amb força a cases del Camp de Tarragona i l’Alt Penedès.

El primer dels robatoris el va cometre l’1 de març a l’Ordal (Alt Penedès) on, després de forçar la porta principal, va sostreure joies i diners. El 8 de maig va cometre dos nous robatoris a Valls (Alt Camp) i Roda de Berà (Tarragonès). En ambdós casos va forçar una finestra mitjançant una palanca i va sostreure diverses càmeres, petits electrodomèstics, joies, rellotges i diners en efectiu. Quatre fets més van succeir el 14 de maig, tres d’ells en grau de temptativa a Sant Jaume dels Domenys (Baix Penedès) i a les Gunyoles (Alt Penedès). Mentre que en el quart robatori, comès a les Gunyoles, va sostreure joies d’or i diners. El vuitè fet va tenir lloc el 15 de maig a Cal Rubió (Alt Penedès) i en aquest cas el lladre també va robar joies i diners.

El novè dels casos va ser una temptativa i es va produir el 16 de maig a la població de Guardià dels Prats (Conca de Barberà). El detingut va forçar la porta d’entrada de la casa però no hi va poder accedir. La resta de fets els va cometre a la població de Valls (Alt Camp) el 20 de maig. En un d’ells va utilitzar un pic per accedir a l’interior de l’habitatge d’on va sostreure diners en efectiu i joies. En l’altre intent de robatori va desistir perquè els propietaris estaven a dins de la casa.

El 15 de maig, durant la investigació, el sospitós va ser identificat per una patrulla de la comissaria de Salou, ja que s’havia vist involucrat en una baralla amb un conductor.

Arran d’aquest incident, els Mossos d’Esquadra van escorcollar el vehicle i van localitzar objectes susceptibles per cometre robatoris tals com un parell de guants, diversa roba de color fosc i dos tornavisos.

Els investigadors, que anaven darrera la pista de l’autor, van poder relacionar el vehicle i l’home amb els 11 robatoris amb força.

Per tot això, finalment els Mossos d’Esquadra van detenir-lo el 4 de juny i van resoldre els onze robatoris amb força.

Al detingut també li constava una ordre de detenció emesa pel Jutjat d’Instrucció número 27 de Madrid sobre uns fets contra el patrimoni comesos l’any 2014.

El detingut va passar el 6 de juny a disposició judicial al jutjat en funcions de guàrdia de Tarragona i el jutge va decretar el seu ingrés a presó.

Port de Tarragona