Una néta s’enfronta a dos anys de presó per haver cobrat la pensió del seu avi, que va morir el 1996

La Fiscalia de Pontevedra sol·licita una pena de dos anys de presó per a una néta per un delicte contra la Seguretat Social, a l’haver apropiat presumptament de la pensió del seu avi des de 1996. Concretament, les percepcions indegudes es van prolongar des de gener de 1996 fins a octubre de 2016, vint anys, en els quals hauria cobrat la pensió del difunt per un import que superaria els 132.000 euros.

El ministeri fiscal considera que va ocultar a la Seguretat Social i al banc que el seu avi havia mort i va permetre així que seguissin ingressant en el compte del seu avi l’import de la pensió que al llarg dels vint anys va passar de 329 euros fins als 603 , quan va ser descoberta per l’Administració. La néta solia fer reintegraments en efectiu a càrrec del compte del difunt. El cas va ser instruït pel jutjat d’instrucció d’Estrada i es jutjarà dijous que ve a l’Audiència Provincial de Pontevedra.

Port de Tarragona