Detingut a Alacant un jove de 21 anys que pagava entre 200 i 500 euros a menors perquè els enviessin imatges sexuals

La Guàrdia Civil ha detingut a la localitat de Villena (Alacant) a un home de 21 anys per presumptament entabanar a menors prepúbers (edat propera als 13 anys) a través de les xarxes socials i d’aplicacions de missatges, perquè li remetessin imatges d’índole sexual a canvi d’una quantitat de diners que oscil·lava entre els 200 i els 500 euros. Per això, la Guàrdia Civil l’acusa d’un delicte corrupció de menors i un altre delicte contra la intimitat i la pròpia imatge, al contactar mitjançant tecnologia amb menors de 16 anys

Els investigadors van determinar que aquest individu es valia dels perfils públics de noies menors d’edat a les xarxes socials, per després suplantar la seva identitat, fer-se passar per una menor més i establir un vincle de confiança amb els seus possibles víctimes.

Passat un temps, aprofitava aquesta confiança per demanar-los material fotogràfic i videogràfic, en actitud sexual explícita i fins i tot intentava concertar cites presencials, per intentar mantenir relacions sexuals amb elles. Afortunadament, cap d’aquestes cites es va arribar a materialitzar, ja que va poder ser detingut abans que es produïssin.

La Guàrdia Civil va poder identificar aquesta persona i va trobar al seu domicili un smartphone l’anàlisi ha permès identificar, fins al moment, a 10 víctimes diferents, residents a les províncies d’Alacant, València i Sevilla, encara que no es descarta l’aparició de més menors afectades, ja que continua l’estudi del dispositiu mòbil.

L’operació ha estat desenvolupada per l’Equip de Policia Judicial de Villena i el detingut ha estat posat a disposició de l’autoritat judicial, que ha decretat la seva llibertat provisional, encara que amb la prohibició d’aproximar-se a les diferents víctimes, la prohibició d’aproximació a qualsevol centre escolar i la prohibició de realitzar qualsevol activitat relacionada amb menors.

Port de Tarragona