Un detingut a Sri Lanka per violar una turista espanyola mentre dormia en un hotel

Un individu ha estat detingut a Sri Lanka per agredir sexualment una turista espanyola mentre aquesta es trobava dormint a l’habitació de l’hotel en el qual s’allotjava. Els fets van passar mentre la víctima es trobava de turisme a la ciutat de Kandy, i l’agressor va utilitzar la força per obligar-la a mantenir relacions sexuals amb ell. L’autor dels fets s’allotjava al mateix hotel que la víctima i podria ser família amb el propietari de l’allotjament.

Agredida mentre dormia

La investigació va començar al maig d’enguany quan agents de la Policia Nacional van tenir coneixement que una turista havia estat agredida sexualment en un hotel de la ciutat de Kandy, a Sri Lanka. La víctima va manifestar que l’autor dels fets havia estat un individu a qui havia conegut hores abans de l’agressió i que s’allotjava al mateix hotel que ella. A més també va declarar que, pel que sembla, era familiar del propietari de l’allotjament.

La víctima va explicar que, mentre es trobava dormint a l’habitació de l’hotel, l’agressor va accedir a l’interior de la mateixa ja que el pany de la porta es trobava en deficient estat. Posteriorment es va introduir en el seu llit i la va agredir sexualment. A continuació, la víctima va abandonar precipitadament l’hotel i va comunicar que ha passat al Consolat d’Espanya a Sri Lanka. També va formular la pertinent denúncia davant la Police Tourist de Colombo (Sri Lanka), sent assistida posteriorment a l’hospital, on va romandre ingressada dos dies.

Després de rebre l’alta hospitalària va tornar a Espanya i es va dirigir a l’Hospital de Torrejón de Ardoz, on es va activar el corresponent protocol per a víctimes de delictes sexuals. Immediatament després, agents de la Policia Nacional es van entrevistar amb ella i van obtenir diversos documents entre els quals es troben informes clínics i correus electrònics que havia rebut tant de l’autor dels fets com del propietari de l’hotel- que van contribuir a acreditar l’agressió sexual i van possibilitar la identificació del responsable.
Finalment, tota la informació recopilada es va participar al Jutjat d’Instrucció número 2 de Torrejón d’Ardoz i es va posar a disposició de les autoritats de Sri Lanka, a través dels mecanismes de cooperació de la Policia Nacional, el que va permetre la detenció de l’agressor en aquest país.

Port de Tarragona