Cinc detinguts i 180 mòbils recuperats en una operació contra una banda que robava establiments amb el sistema de l’encastament

Entre els casos esclarits es troba un robatori comès a la botiga Apple de Tarragona

Els Mossos d’Esquadra han detingut cinc homes, d’edats compreses entre els 31 i els 40 anys i de nacionalitat romanesa, com a presumptes autors de quatre robatoris amb força en establiments comercials, un concessionari de cotxes i tres botigues de telefonia. Una d’elles va ser la botiga de la marca Apple de Tarragona.

El punt d’inici de la investigació se situa al 29 de maig quan es produeix un robatori en un concessionari de cotxes de la localitat de Gurb (Osona) pel mètode de l’encastament. Els lladres es van endur dos vehicles d’alta gamma dels que estaven exposats a l’establiment.

De seguida les primeres indagacions van situar la policia a les localitats de Mollerussa i Tàrrega, on s’havien recuperat diversos vehicles sostrets i, per aquest motiu, els agents van rastrejar diversos municipis de la zona per veure si hi podien localitzar algun dels dos cotxes.

Finalment l’1 de juny els mossos van trobar un dels cotxes sostrets al municipi de Vilanova de Bellpuig. A partir d’aquest moment es duu a terme una intensiva vigilància per obtenir informació sobre la identitats dels lladres i dels seus moviments. D’aquesta manera els investigadors van establir on es situava el domicili dels investigats, just després que cometessin un nou robatori en un establiment de telefonia de Tarragona i que tornessin a casa amb un dels cotxes que havien sostret prèviament del concessionari. En aquesta fase de les indagacions policials els agents ja tenien clar que els autors dels robatoris eren cinc i que formaven d’un grup criminal. La investigació també va posar de relleu que tots cinc pernoctaven en un mateix domicili i que l’habitatge disposava d’un petit magatzem on hi guardaven part dels objectes que robaven.

Donat que els investigadors ja coneixien la identitat dels membres del grup, els seus moviments i on residien habitualment, a banda del fet que poguessin tenir-hi material provinent dels robatoris, el 5 de juny es va dur a terme el dispositiu policial al domicili de Vilanova de Bellpuig amb la finalitat d’arrestar els integrants del grup i recuperar el màxim possible d’objectes sostrets.

En el decurs de l’escorcoll els policies van intervenir el cotxe d’alta gamma sostret del concessionari de Gurb i es van recuperar 182 telèfons mòbils, quasi tots d’alta gamma i d’una coneguda firma comercial a més de cinc ordinadors d’aquesta mateixa marca que provenien del robatori de Manresa. Els cinc membres del grup van quedar arrestats.

Els mossos atribueixen quatre robatoris als detinguts: el del concessionari de Gurb i de tres establiments de telefonia, a Manresa, Tarragona i Martorell, tots pel mètode de l’encastament. L’endemà del dispositiu policial els agents van recuperar el segon vehicle sostret.

Els detinguts van passar a disposició judicial el dia 7 de juny i el jutge va decretar presó per a quatre dels cinc lladres i llibertat amb càrrecs per a l’altre.

Port de Tarragona