Twitter elimina una xarxa de 130 perfils que considera falsos i vinculats a ERC

La xarxa social fa pública una operació contra els comptes que vincula a l'1-O

ACN Barcelona .- Twitter ha informat que ha eliminat 130 perfils falsos que ha vinculat a Esquerra Republicana de Catalunya. Segons ha publicat Vilaweb. La plataforma assegura que els comptes formaven part d’una xarxa que publicava contingut relacionat amb el referèndum de l’1-O i que intentava «influir de manera inorgànica en l’opinió pública». Twitter afirma que són perfils «directament associats al moviment independentista català, especialment a Esquerra Republicana de Catalunya», i els vincula al referèndum del 2017.
La xarxa social ha fet pública l’operació en actualitzar la seva base de dades de transparència, on publica informació sobre perfils associats amb operacions d’informació amb suport d’estats. D’aquesta manera, la xarxa social intenta lluitar contra la manipulació del contingut de les converses a Twitter. A banda del cas d’ERC, en aquesta ocasió també s’ha actuat contra perfils que van publicar informació relacionada amb Iran, Rússia i Veneçuela. Tots els comptes identificats han estat eliminats.

Port de Tarragona