Confisquen un arsenal de 66 armes, 17.000 cartutxos de munició i 4 quilos de pólvora a un veí de Lugo

CNP

Agents de Policia Nacional han detingut a la ciutat de Vigo (Pontevedra), a un individu de nacionalitat espanyola per la seva presumpta participació en els delictes de tinença il·lícita d’armes prohibides i dipòsit de municions. Així mateix es van realitzar dos registres en els domicilis del detingut a les localitats de Vigo i Lugo.

Aquests registres, que van ser molt laboriosos i exhaustius a causa de les dificultats que els investigadors van trobar al lloc, van possibilitar la confiscació de 40 armes llargues i 26 armes curtes, a més de 32 carregadors per munició de diferents calibres, diverses peces fonamentals i elements acoblables a armes de foc com canons, mecanismes de tancament, silenciadors i peces de conversió que transformen les armes legals en prohibides.

Cal destacar l’enorme quantitat de munició confiscada que el detingut emmagatzemava. Més de 17.000 cartutxos de diferents calibres, principalment del 9 mm parabellum, el 38 i 356 magnum, encara que també acumulava gran quantitat de cartutxos d’armes de guerra dels calibres 7,62 i 5,56 OTAN.

A més de la munició i les armes prohibides aquesta persona posseïa quatre quilos de substàncies deflagrants com pólvora negra i eines per a la reparació i modificació d’armes.

Dispositius per modificar la capacitat de tret

Aquesta operació va arrencar després de l’anàlisi, per part dels agents de la Policia Nacional, de la informació facilitada per les autoritats dels Estats Units a través dels canals de cooperació policial d’Europol.

La tasca investigadora posterior va permetre detectar que el detingut, que és titular de la llicència de tirador esportiu, havia estat comprant dispositius per modificar la capacitat de tret de les armes.

El desenvolupament de la investigació va constatar que l’adquisició d’aquestes eines per modificar les armes la duia a terme a través d’Internet i les introduïa en territori nacional de manera subreptícia per mitjà d’enviaments de paqueteria.

Aquests dispositius fan possible l’ús d’armes de tir a tir en mode ràfega com una metralladora, podent aconseguir una potència de tret de 1.100 cartutxos per minut.

L’operació s’emmarca dins de l’estratègia de seguretat de la Unió Europea que considera una prioritat la prevenció i lluita contra el tràfic il·lícit d’armes, les seves peces i components essencials, on la Policia Nacional realitza un incessant esforç per detectar les possibles vies utilitzades per el tràfic il·legal d’armes de foc i munició, evitant que puguin acabar en mans de persones relacionades amb la delinqüència i el terrorisme. La investigació ha estat dirigida pel Jutjat d’Instrucció numero 7 de Vigo (Pontevedra).

Port de Tarragona