Detectats a Tenerife més de 500 terratrèmols de poca intensitat en un període de dues hores

L’Institut volcanológico de Canàries (Involcan) informa que la Xarxa Sísmica Canària (RSC) ha detectat entre les cinc i les set de la tarda d’ahir un «eixam» de més de 500 moviments sismicos de petita intensitat. Els terratrèmols de poca magnitud s’han registrat a una profunditat de 10 km. i amb una magnitud de 1,8, un dels més grans registrats des de fa dos anys i mig. Aquest fenomen es va registrar ja a l’octubre de 2016, quan es van registrar 700 moviments sismicos durant cinc hores.

Aquests sismes continuats són denominats per aquesta entitat com a Esdeveniment Sísmic de llarg-Període (LP) i està relacionada amb el mecanisme fluidodinàmic intermitent o flux transónico ofegat. El Involcan descarta que pugui produir-se un terratrèmol que causi danys en un futur pròxim.

Port de Tarragona