La Guàrdia Civil deté quatre màxims responsables de l’organització terrorista Resistencia Galega

Antón García Matos "Toninho" i Maria Assumpció Losada Camba, es trobaven fugits de la Justícia des de 2006

Diligencias triple asesinato de Teruel, Ígor el Ruso
Archivo

La Guàrdia Civil ha detingut a la tarda del dia 15 de juny, a la localitat de Vigo (Pontevedra), als dirigents de l’organització terrorista Resistencia Galega, Antón García Matos i Maria Assumpció Losada Camba costat d’un altre col·laborador, en virtut de sengles requisitòries dels Jutjats d’Instrucció núm. 4 i 6 de l’Audiència Nacional, pels delictes de pertinença a organització terrorista en grau de dirigent, tinença i transport d’explosius i falsedat documental.

Encara que en els últims anys, les diverses operacions policials havien aconseguit desarticular les ordres de l’organització terrorista i detenir tots els seus membres, a més d’actuar contra el seu entramat organitzatiu de suport, el màxim dirigent de la mateixa estava fugit al costat de Maria Assumpció Losada Camba des de 2006, el que permetia a Resistència Galega mantenir els coneixements tècnics i l’experiència per a la confecció d’artefactes explosius. A Resistència Gallega se li atribueix més de seixanta accions violentes, moltes d’elles realitzades amb explosius de fabricació pròpia.

La recerca de García Matos es remunta al seu pas a la clandestinitat el 2006, durant aquests anys han estat moltes les pistes seguides per a la seva localització, arribant fins i tot a situar el seu parador fora d’Espanya, fins a la seva localització en el dia d’avui a Vigo (Pontevedra).

D’altra banda, el diumenge 16 s’ha detingut un altre col·laborador de l’organització terrorista Resistencia Galega a la localitat de Oxén (Orense).

Per part de la Guàrdia Civil s’estan instruint les corresponents diligències policials sota la direcció de l’Audiència Nacional i en coordinació amb la Fiscalia de l’Audiència Nacional. Els detinguts seran traslladats en les pròximes hores a Madrid quedant a disposició de l’òrgan judicial.

Port de Tarragona