Detinguts dos germans, veins de Roda de Berà, per robar i estafar a establiments del Vendrell

arxiu / archivo

Els Mossos d’Esquadra han detingut dos germans de 40 i 42 anys, de nacionalitat espanyola i veïns de Roda de Berà, com a presumptes autors d’un delicte continuat de furt i una estafa, comesa amb una targeta de crèdit robada. Un tercer home de 41 anys, també de nacionalitat espanyola i sense domicili conegut, va acabar denunciat per la seva cooperació en aquests fets.

Els dies 30 d’abril i 1 de maig, un dels dos germans es va endur diversos productes de dos establiments d’alimentació del Vendrell i un altre de Coma-ruga. Els furts els va portar a terme de manera coordinada amb l’home denunciat, el qual compta amb vint-i-cinc antecedents per delictes patrimonials, entre ells sis furts. El valor de tots els aliments que va sostraure amagats sota la roba superava els 500 €.

El dia 3 de maig els dos germans, els quals també acumulen nombrosos fets delictius, van actuar conjuntament en un restaurant del Vendrell d’on van sostraure 1.500 € en efectiu. Dos d’ells van distraure al responsable de l’establiment mentre el tercer lladre prenia els diners de la caixa i del pot de les propines.

Aquell mateix dia els tres homes van efectuar una despesa de més de 100 € amb una targeta de crèdit que van sostraure de dins d’un vehicle. Ho van fer amb pagaments a sis establiments per imports inferiors als 20 € cadascun per evitar haver de donar el número secret de la targeta.

Els dos germans van quedar en llibertat amb càrrecs l’endemà de la seva detenció després de declarar a comissaria amb l’obligatorietat de presentar-se davant del jutge quan siguin requerits.

Port de Tarragona