El Tribunal Suprem augmenta a 15 anys de presó la pena per als membres de «La Manada» per un delicte continuat de violació

L'alt tribunal revoca la sentència de l'Audiència Provincial de Navarra, que els havia condemnat a 9 anys per un delicte d'abusos

Una de les protestes que va generar la sentència de Navarra fa un any. / ACN

El Tribunal Suprem ha sentenciat a 15 anys de presó als membres de «La Manada», que fins ara estaven condemnats a 9 anys de presó per abús sexual, i considera violació el fet. El tribunal considera que hi va haver un delicte continuat d’agressió sexual. El tribunal ha estat format per cinc magistrats, tres homes i dues dones.

La fiscal del cas, Isabel Rodríguez, ha defensat que es va cometre una «violació continuada» i que es va utilitzar «la força intimidatòria suficient» contra la víctima. L’advocat de la víctima, Carlos Bacaicoa, havia reiterat la seva petició de condemna, que era com la del Ministeri Públic i la resta d’acusacions: de 18 anys i 9 mesos de presó. En canvi, la defensa havia insistit a demanar l’absolució dels acusats. Agustín Martínez Becerra havia argumentat que els seus defensats no han tingut un judici just i que «no hi va haver ni intimidació ni violència». «Tampoc indicis d’abús sexual», havia afegit.

Port de Tarragona