Espectacular simulacre d’emergència a La Marina de València durant un congrés mundial sobre el desplegament de la tecnologia 5G

Un helicóptero policial persigue a una lancha rápida sin tripulantes, manejada a través de 5G. / Foto: M. Peñalver

Moisès Peñalver / València

La Policia Nacional ha participat a La Marina de València en una demostració sobre el desplegament ràpid d’emergències amb 5G, un simulacre que ha causat una gran impressió entre els 800 assistents: periodistes de tot el món. La capital del Túria es converteix aquest mes a la capital mundial d’aquesta tecnologia amb activitats durant tota la setmana dins de l’esdeveniment, denominat «Global 5G Event». La demostració implicava la intercepció d’una llanxa ràpida sense tripulant, manejada a través de la nova tecnologia, amb la qual es distribuïen imatges en 360 graus que el públic podia observar a través d’ulleres de realitat virtual i un vídeo wall instal·lat a la tercera planta l’edifici Veles e Vents.

Un helicòpter de la Policia Nacional sobrevolava l’embarcació, mentre que al moll es simulava un enfrontament armat amb víctimes mortals i ferits. Una experiència que, per als que no coneixien la programació d’aquesta activitat va causar una gran expectació i sorpresa.

Foto: M. Peñalver / AP
Port de Tarragona