Sis detinguts a l’Alt Empordà i Barcelona en una operació policial en la que s’han comisat 8.000 plantes de marihuana

Els Mossos d’Esquadra han detingut sis persones en el marc de dues operacions policials anti-droga i han desmantellat cinc plantacions de marihuana a l’Alt Empordà, dues a prop de Palau de Santa Eulàlia i tres a Garrigàs. Durant els operatius s’han localitzat més de 8.000 plantes en diversos estats de creixement i s’ha xifrat el valor total de la droga intervinguda en 722.000 euros. Segons han informat els Mossos, tres dels detinguts han ingressat a presó.
El primer operatiu es va produir el 19 de juny amb la detenció de tres homes d’entre 24 i 43 anys de nacionalitat marroquina i veïns de Sant Gregori (Gironès), La Bisbal d’Empordà (Baix Empordà) i Barcelona (Barcelonès) després de la localització i desmantellament de dues plantacions amb gairebé 3.000 plantes en avançat estat de creixement, per valor de 211.207 euros.
En tractar-se d’un lloc de difícil accés, un helicòpter dels Mossos va permetre visualitzar i dirigir els efectius terrestres fins al lloc concret. Els Agents Rurals i els Bombers de la Generalitat també van col·laborar en la localització i destrucció de les plantacions. Prop dels camps es va trobar una tenda de campanya amb tres homes que van intentar fugir, encara que van ser detinguts. El jutjat en funcions de guàrdia de Figueres en va decretar l’ingrés a presó.

La segona actuació, a Garrigàs, també es va iniciar el mateix 19 de juny després de rebre indicis de l’existència de plantacions ocultes al municipi i s’hi van detenir tres homes veïns de Figueres d’entre 23 i 38 anys de nacionalitat marroquina. Es van intervenir 5.323 plantes de marihuana distribuïdes en tres camps, valorada en més de 510.000 euros. Els detinguts van passar el dia 21 de juny a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres.

Port de Tarragona