Mor una professora de l’escola Canigó de Barcelona i deu alumnes resulten ferides en un accident a Costa d’Ivori

L'expedició viatjava en dos minibusos i, per motius que es desconeixen, un va bolcar

Escola Canigó de Barcelona / Elisenda Rosanas

ACN .- La subdirectora del Col·legi Major Bonaigua i també professora de l’escola Canigó de Barcelona, Teresa Cardona, ha mort aquest dissabte al voltant de les vuit del vespre en un accident d’autobús durant un viatge solidari a Costa d’Ivori, segons han confirmat fons de la institució a l’ACN. Deu alumnes del centre han resultat ferides en el mateix l’incident i estan sent ateses en un centre mèdic. Segons ha especificat el Ministeri d’Exteriors, l’ambaixada espanyola està traslladant personal a la zona per assistir consularment a les noies ferides i gestionar el trasllat a la ciutat principal del país, Abidjan. En la sortida hi participaven 27 alumnes de segon de batxillerat del centre barceloní i universitàries del Col·legi Major Bonaigua acompanyades de tres coordinadores.
L’expedició va sortir divendres cap a Costa d’Ivori per participar en un projecte de cooperació durant 15 dies a una escola de Yamossouko, on havien de pintar un pavelló i realitzar activitats per als infants. Aquest dissabte van aterrar a Abidjan i, en el viatge fins a la capital, un dels dos minibusos en el qual viatjaven va bolcar per motius que encara es desconeixen. Les deu joves ferides van ser ateses en un hospital de la zona i es troben fora de perill, segons han confirmat fonts de l’escola a l’ACN.

Diversos membres del Col·legi Major Bonaigua, així com de l’escola Canigó i un familiar de la víctima s’han desplaçat fins a Costa d’Ivori. Es desconeix, per ara, quan es farà la repatriació del cos de la professora. La idea de l’expedició és tornar a Catalunya però dependrà de com evolucionin les properes hores.

El ministre d’Afers Exteriors, Josep Borrell, ha expressat el seu condol a través d’un missatge a Twitter i ha assegurat que l’ambaixada «està treballant intensament» en l’atenció de totes les joves ferides. De la seva banda, els consellers Alfred Bosch i Josep Bargalló s’han posat a disposició del centre i de les famílies i han traslladat també el condol a la família de la professora i el seu suport a la comunitat educativa en un moment de «dolor i preocupació».

Port de Tarragona