L’incendi forestal de la Ribera d’Ebre supera ja les 500 hectàrees cremades i es comencen a evacuar masies de cinc zones

En les tasques d’extinció hi treballen una seixantena de dotacions terrestres i catorze mitjans aeris

Els Bombers de la Generalitat treballen, des de les 14.29 h, en un incendi forestal a la Ribera d’Ebre que afecta als termes de la Torre de l’Espanyol i Vinebre. El foc, que ha començat a quarts de tres de la tarda, ja supera les 500 hectàrees cremades.  En les tasques d’extinció del foc hi treballen, a hores d’ara, una seixantena de dotacions terrestres i 14 mitjans aeris (entre els quals helicòpters de comandament, helicòpters bombarders i avions de vigilància i atac), així com avions de vigilància i atac del Ministerio de Pesca y Alimentación.

El foc, que ha començat proper al quilòmetre 10 de la carretera T714, que va de Vinebre a la Torre de l’Espanyol, ha evolucionat de forma molt ràpida, conduït pel vent que bufa a la zona (marinada reforçada) i saltant algunes pistes forestals i carreteres locals. Segons el Cos d’Agents Rurals, està afectant una superfície de més de 500 hectàrees.

Els Bombers de la Generalitat han demanat als Mossos d’Esquadra evacuar preventivament diverses masies aïllades de la zona de la Palma d’Ebre, Bovera, Flix, Maials i Llardecans. No hi ha cap persona que hagi resultat afectada. En tot cas, es demana a la població que no s’apropi a la zona de l’incendi i que no faci ús de la xarxa viària de la zona si no és imprescindible.

Quatre carreteres es troben tallades com a conseqüència d’aquest incendi: la C12 (entre Maials i Flix), la T703 (a la Palma d’Ebre ), la C233 (entre Bovera i Flix), la T714 (Torre de l’Espanyol) i la T2237 (entre Vinebre i la Palma d’Ebre).

Protecció Civil de la Generalitat manté activada l’alerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya (PROCICAT) per l’onada de calor i ha emès un avís de prealerta del Pla per Incendis Forestals (INFOCAT).

Està previst que s’hi incorporin altres mitjans aeris del Ministerio de Agricultura, Pesca y Alimentación per donar suport als mitjans que ja treballen a l’incendi. Així mateix, els Bombers de la Generalitat han activat maquinària pesada que també s’incorporarà a les tasques d’extinció.

Col·laboren amb els Bombers de la Generalitat diferents unitats dels Agents Rurals, Mossos d’Esquadra, Agrupacions de Defensa Forestal, Protecció Civil, policies locals i Sistema d’Emergències Mèdiques.

Els Bombers de la Generalitat han activat el Centre de Comandament, que s’està instal·lant a Vinebre, per tal de coordinar les tasques de gestió

Port de Tarragona