FLASH: Un mort i diversos ferits, balanç provisional de l’erupció d’un volcà a l’illa italiana de Stromboli

Imagen extraída del vídeo de Fernando Caballero.

Un mort i diversos ferits serien el balanç provisional que han ofert les autoritats de les conseqüències de diverses explosions registrades en un volcà de l’illa de Stromboli. Pel que sembla, la víctima mortal és un turista que realitzava una excursió al cim del volcà. Dues explosions es van registrar minuts abans de les cinc de la tarda al voltant del volcà que està actiu des de 1985, encara que la seva activitat és de baixa potència. L’expulsió de roca i cendra va provocar alguns incendis a la falda del volcà, que intenten ser extingits per mitjans aeris d’extinció.

El succés va provocar una gran alarma i pànic entre els turistes que es troben a l’illa, principalment al poble de Ginostra, que es van embarcar per sortir del lloc i alguns fins i tot es van llançar a l’aigua. Malgrat que no s’ha realitzat una evacuació en massa, la Guàrdia Costanera està en alerta per un possible desallotjament si la situació empitjora.

AMPLIAREM

Port de Tarragona