La sala d’apel·lació de l’Audiència Nacional ratifica la competència d’aquest tribunal per jutjar la cúpula dels Mossos

Fa seus els arguments de la sala del Penal, que considera "molt encertats i fundats"

Josep Lluís Trapero / Foto: Javier Barbancho

ACN .- La sala d’apel·lació de l’Audiència Nacional ha ratificat la competència d’aquest tribunal per jutjar l’excap dels Mossos d’Esquadra Josep Lluís Trapero, l’exsecretari general d’Interior de la Generalitat Cèsar Puig, l’exdirector dels Mossos Pere Soler i la intendent Teresa Laplana pels delictes de rebel·lió dels quals la Fiscalia acusa els tres primers i de sedició del qual acusa l’última, en relació als fets del 20 i 21 de setembre i de l’1 d’octubre del 2017. Els magistrats desestimen així el recurs de Puig, al qual es va adherir Soler, contra l’escrit de la secció primera de la sala del Penal de l’Audiència Nacional del 22 de febrer que confirmava la seva competència per enjudiciar els fets.
La resolució no entra a considerar la veracitat dels fets i fa seu els arguments d’aquella resolució, que considera «molt encertats i fundats», per justificar la competència.

Pel que fa a l’aclariment denunciat al recurs per un suposat canvi de criteri en relació a resolucions anteriors, el tribunal exposa que el text recorregut funda la competència d’aquest òrgan «de forma correcta en les normes citades, que són les que expressament se li atribueixen sense cap caràcter extensiu, com una manifestació clara de l’especialització de l’Audiència Nacional en matèria de delinqüència grupal organitzada».

«En conseqüència, la seva doctrina, única impugnable en aquest recurs que versa sobre el delicte de rebel·lió i connexos a ell és plenament encertada».

Port de Tarragona