FLASH: Califòrnia pateix el major terratrèmol de les últimes dues dècades, de magnitud 6,4 graus Richter

No s'ha informat de víctimes, encara que sí s'han registrat danys en habitatges i carreteres. L'epicentre es troba en una zona poc poblada.

Imatge del Servei Geològic dels Estats Units dels Estats Units (USGS) on es pot veure el punt blau on s'ha registrat l'epicentre.

Un terratrèmol de 6,4 en l’escala oberta de Richter ha sacsejat avui Califòrnia, afectant especialment al comtat de Los Angeles, segons el Servei Geològic dels Estats Units (USGS). El sisme es va registrar a dos quarts de la tarda (hora espanyola) a una profunditat de 8,7 quilòmetres, amb epicentre a la localitat de Ridgecrest, a uns 200 quilòmetres al nord de Los Angeles.

Malgrat que no s’ha informat de víctimes mortals, sí que s’han reportat danys en edificis i carreteres. Bombers dels comtats de Kern i Sant Bernardino treballen en aquests moments en desenes d’incidències, entre les que es troben incendis. Afortunadament, la zona on es va produir el terratrèmol, Searles Valley, és un lloc on habiten poques persones. L’Institut Tecnològic de Califòrnia va oferir una roda de premsa on es va avisar que es podrien registrar rèpliques d’importància durant les pròximes hores.

La Policia de Los Angeles (a uns 250 quilòmetre de l’epicentre) no s’han registrat trucades d’emergències ni danys.

Port de Tarragona