Detenen al Marroc a un activista de DAESH que cridava a la comissió d’atemptats a Espanya, «territorio infiel»

El detingut havia adquirit formació sobre fabricació d'artefactes explosius, maneig d'armes i tècniques de combat, a través dels continguts difosos per l'esmentat grup terrorista.

Imagen d'arxiu d'una actuació de la Guàrdia Civil contra DAESH.

Agents de la Direcció General de Vigilància del Territori Nacional (DGST) marroquí i el Servei d’Informació de la Guàrdia Civil, ha estat detingut un ciutadà de nacionalitat marroquina per la presumpta comissió de diversos delictes relacionats amb el terrorisme. El detingut era molt actiu en xarxes socials i plataformes de missatgeria, a través de les quals desenvolupava una intensa tasca propagandística. En les seves publicacions mostrava una completa afinitat amb els postulats del DAESH, així com una permanent fixació per la comissió d’atacs en territori espanyol, justificant l’assassinat en «territori infidel».

A través dels més de 70 canals en xarxes socials vinculats a l’entramat de l’DAESH que va arribar a gestionar personalment, ha difós milers d’arxius de vídeo i àudio, revistes de l’esmentat grup terrorista i abundant material per a formació en la confecció d’explosius, maneig de armes i tècniques de combat.

A més de la seva intensa activitat propagandística a Internet, el detingut mantenia una estreta relació amb terroristes desplaçats a zones de conflicte, amb els quals intercanviava manuals i tutorials terroristes i sobre procediments per a la comissió d’atemptats indiscriminats.

Amb aquesta detenció, s’ha neutralitzat un important focus d’expansió i difusió de l’ideari gihadista, donada la sintonia de l’activitat del detingut a través d’Internet amb l’esmentada estratègia propagandística desenvolupada per DAESH actualment. Cal destacar el gran repte que per als investigadors ha suposat l’ús per part de l’arrestat de mesures de seguretat i la connexió a través de plataformes de comunicació que garanteixen l’anonimat.

Aquesta actuació conjunta, que DGST i Guàrdia Civil realitzen contra l’estratègia propagandística de DAESH, posa en relleu l’estreta cooperació i compromís existent entre els dos països en matèria de terrorisme.

 

Port de Tarragona