FLASH: nou terratrèmol a Califòrnia, aquest cop de magnitud 7,1 en l’escala de Richter

El sisme és el més potent que es registra a la zona en els últims 20 anys. No es van produir víctimes personals, però sí danys materials.

Imatge penjada a Twitter per un testimoni d'un dels molts incendis que s'han registrat a la zona del terratrèmol.

Califòrnia torna a registrar un nou sisme que s’ha localitzat en Ridgecrest, a 250 quilòmetres al nord de Los Angeles. El terratrèmol ha tingut una magnitud de 7,1 en l’escala de Richter i ha provocat esquerdes, ensorraments i esllavissades en alguns edificis, especialment a la zona de San Bernardino, informen els bombers d’aquesta zona. Pel que fa a possibles danys personals, tan sols s’ha informat d’una persona ferida, ja que l’epicentre del moviment sísmic s’ha registrat en una localitat de no més de 30.000 quilòmetres.

Els experts adverteixen que en les pròximes hores o dies li podria succeir un altre terratrèmol encara de més magnitud que el registrat aquesta matinada, a les 3,19 hora catalana. En els últims dies es van registrar un centenar de moviments sísmics menors. El terratrèmol d’avui és el més intens que es registra a Califòrnia en els últims 20 anys. Dijous passat es va iniciar aquesta sèrie de sismes amb el registre de 6,4 Richter, al qual van seguir multitud de rèpliques.

 

Port de Tarragona