Una banda de quatre dones i un nen van desactivar les alarmes de les botigues Apple de Barcelona i es van emportar 47 mòbils iPhone

Archivo / Arxiu

Quatre dones i un nen, tots de nacionalitat romanesa, van aconseguir burlar la seguretat de dues botigues d’Apple de Barcelona i es van apropiar de 47 mòbils del model iPhone, publica La Vanguardia. Els telèfons estan valorats en 50.000 euros i els cinc components del grup van poder ser detinguts.

Així actuaven

El grupet s’amuntegava sobre la peça triada simulant curiositat o interès en els dispositius. Mentre les quatre dones impedien la visió dels vigilants i les càmeres, el nen -de 13 anys- s’introduïa sota la taula i arrencava els cables de seguretat. Una de les dones desactivava amb un imant l’alarma del telèfon. Posteriorment, venien els mòbils en el mercat il·lícit. D’aquesta manera van robar fins a 47 dispositius, segons les mateixes fonts, que indiquen que les botigues afectades són les d’Apple al centre comercial La Maquinista i la del Passeig de Gràcia de Barcelona.

Però el 25 de juny, els vigilants de La Maquinista van aconseguir descobrir a les quatre dones i el nen mentre perpetraven una de les seves sostraccions. Van acudir els Mossos d’Esquadra de la comissaria de Sant Andreu que els van detenir. Les quatre dones tenien antecedents per delictes contra la propietat, però van ser posades en llibertat pel jutge, mentre que el menor va ser lliurat a la seva mare, ja que per la seva edat, no pot ser imputat. Els Mossos van informar a les autoritats de la Generalitat encarregada de la tutela de menors de la utilització que es feia del nen per cometre fets delictius.

Port de Tarragona