S’aixeca el confinament a les indústries més properes a l’incendi que afecta una nau a Tarragona

Es reobren a la circulació la C-31B i l'N-340

Les unitats d'emergència treballen al polígon Entrevies en l'incendi de la nau. / Mar Rovira

ACN .- Protecció Civil ha aixecat el confinament dels treballadors de les indústries més properes a l’incendi que afecta una nau d’una empresa dedicada a l’emmagatzematge de productes químics al polígon Entrevies de Tarragona. Els Bombers continuen treballant en l’extinció del foc, que no ha afectat a la població. De fet, no hi ha hagut ferits i no s’ha decretat el confinament general de la població pròxima. A més, s’ha reobert la circulació de les dues carreteres que estaven afectades per l’incendi, la C-31B i l’N-340. Les medicions de l’aire fetes a la zona pel grup de control ambiental de la Generalitat han descartat fins ara la presència de productes tòxics.

Protecció Civil remarca que l’incendi segueix cremant productes emmagatzemats, però que no hi ha risc per a la població. Tot i això, demana no acostar-se a la zona per deixar treballar els equips d’emergències.

L’incendi crema una nau industrial de grans dimensions de l’empresa Miasa, dedicada a l’emmagatzematge de productes químics, situada al polígon Entrevies de Tarragona. A hores d’ara, hi treballen 17 dotacions dels Bombers i Protecció Civil ha activat el Pla d’emergències químiques PLASEQCAT. El foc ha obligat a decretar el confinament dels treballadors de les indústries més properes, però no hi ha ferits i no s’ha decretat el confinament general de la població ni de cap zona fora del polígon per l’evolució favorable de la columna de fum, molt vertical per les condicions meteorològiques existents. Les medicions de l’aire fetes a la zona pel grup de control ambiental de la Generalitat han descartat fins ara la presència de productes tòxics.

Tot i que no s’ha decretat el confinament de la població, Protecció Civil sí que recomana tancar portes i finestres si els ciutadans noten molèsties, així com no acostar-se al polígon Entrevies. A més, han explicat que no han sonat les sirenes de risc químic arran de l’incendi perquè només ha estat necessari el confinament de la zona més propera a la indústria afectada.

Les tasques dels Bombers se centren en evitar que el foc es propagui per les naus més properes, que es troben a uns 20 metres de distància. L’incendi crema una nau de grans dimensions i els Bombers treballen perquè no afectin la zona d’oficines. Segons el cos, el foc continua actiu tot i que la intensitat de les flames ha disminuït.

A més dels Bombers, fins a l’incendi s’hi ha desplaçat diverses dotacions dels Mossos d’Esquadra, la Policia Local, Protecció Civil i cinc dotacions del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), tres de les quals continuen a la zona tot i que no han atès a cap persona.

Com a conseqüència de l’incendi, la C-31b i la N-340 al seu pas pel polígon Entrevies es van tallar en tots dos sentits de la marxa.

L’Ajuntament de Tarragona ha activat preventivament el seu pla municipal d’emergències i es manté en contacte amb el Centre de Coordinació Operativa de Catalunya CECAT.

Port de Tarragona