El dispositiu policial dels Sanfermines deté un violador buscat per la justícia alemanya i que va agredir sexualment una jove a Torrejón

Efectius policials s'emporten al detingut a la comissaria. / CNP

La Policia Nacional han detingut a la localitat navarresa d’Ansoain a U.O., varon de nacionalitat nigeriana i 27 anys d’edat, buscat des de 2018 per les autoritats alemanyes per un delicte d’agressió sexual a Alemanya. Els investigadors de la Brigada Provincial de Policia Judicial de Pamplona van rebre informacions procedents de l’Europol en què manifestaven que el buscat podria trobar a Navarra. En la informació rebuda a través dels mecanismes de cooperació policial internacional informaven que l’ara detingut hauria amenaçat amb una arma de foc i violat una jove a ciutat de Munic (Alemanya), el setembre de l’any passat.

Així mateix, els investigadors van descobrir que el fugitiu estava presumptament relacionat amb una altra agressió sexual a una jove en una discoteca de la localitat de Torrejon d’Ardoz (Madrid), comesa en dates recents.

Atès que es tractava d’un agressor sexual perillós, de forma immediata la Prefectura Superior de Navarra va informar a la resta dels cossos policials de la Comunitat Foral i es va posar en marxa un servei especial de recerca, en el marc del dispositiu de seguretat dels Sanfermines 2019, tendent a comprovar la presència del fugitiu a Pamplona i procedir a la seva detenció.

Finalment, el buscat va poder ser localitzat a la localitat d’Ansoain. En el moment de la detenció l’home es va resistir activament, de manera que va haver de ser reduït pels agents. Ja s’ha activat el protocol per a l’extradició del detingut Alemanya.

Port de Tarragona