La «caixa negra» d’un vehicle permet que els Mossos denunciïn al conductor d’un Lamborghini que va xocar a 180 km/h per la C-58

La policia ha pogut determinar l'excés de velocitat gràcies a una sofisticada tecnologia instal·lada a l'airbag del vehicle contra el qual va xocar

Imatge d'arxiu d'un vehicle de la marca Lamborghini.

ACN .- Els Mossos d’Esquadra investiguen el conductor d’un Lamborghini que va impactar contra un altre vehicle quan circulava a 180 quilòmetres per hora a la C-58. L’accident va tenir lloc el 26 d’abril al punt quilomètric 1,2 d’aquesta via, a l’alçada de Montcada i Reixac. La policia va poder determinar la velocitat a la qual anava el vehicle en el moment de l’accident gràcies a les dades obtingudes mitjançant el sistema Crash Data Retrieval, una tecnologia instal·lada a l’airbag del cotxe contra el qual va col·lisionar el Lamborghini. Els Mossos van denunciar l’home de 34 anys, nacionalitat espanyola i veí de Barcelona el passat 24 de maig, per un delicte de conducció temerària, per velocitat penalment punible i per lesions per imprudència greu. El conductor que va rebre l’impacte va ser l’únic ferit.

Els Mossos d’Esquadra van sospitar que el conductor del Lamborghini circulava de forma temerària després de confirmar que la trajectòria que van recórrer els vehicles a causa de la col·lisió va ser significativament llarga i que les empremtes dels neumàtics estaven clarament marcades a la via. A banda, els testimonis que van presenciar els fets, van confirmar que l’home conduïa sense seguretat i fent ziga-zagues per la via.

Es dona la circumstància que el cotxe que va rebre l’impacte duia instal·lat a la centraleta dels airbags una tecnologia que és compatible amb el recuperador de dades d’accidents que fan servir els Mossos.

Amb aquesta informació, mitjançant uns càlculs físics i a través d’un informe pericial els investigadors van determinar que la velocitat de conducció del Lamborghini abans d’iniciar les maniobres evasives de frenada oscil·lava entre els 177 als 181 quilòmetres per hora.

La policia catalana van denunciar l’home, de 34 anys, nacionalitat espanyola i veí de Barcelona, el passat 24 de maig, per un delicte de conducció temerària, per velocitat penalment punible i per lesions per imprudència greu.

Port de Tarragona