La pista era falsa: les restes d’Emanuela Orlandi, la jove desapareguda el 1983, no estan dins d’una tomba del Vaticà

Sorpresa al comprovar-se que les dues princeses alemanyes que havien d'estar enterrades en el lloc tampoc hi són, ja que les tombes estaven buides.

La desaparició d’Emanuela Orlandi, l’adolescent de 15 anys que va desaparèixer el 1983, continua sent un misteri. Les restes de la nena, filla d’un empleat del Vaticà, s’hauria d’haver trobat avui a l’interior de les tombes de dos princeses alemanyes en un cementiri del Vaticà. Però no va ser així. Les tombes estaven buides. Hi dura 36 anys i les exhumacions autoritzades per la fiscalia vaticana eren una esperança per a la família. Segons una carta anònima rebuda per la família l’estiu passat, el cos hauria d’estar en aquesta tomba que l’informant diu «La tomba de l’àngel». En la missiva va introduir una foto on va escriure una frase: «Busqui on indica l’àngel». El lloc es troba a l’interior d’un cementiri teutònic entre els murs de l’Estat pontifici.

Un altre misteri s’inicia paral·lelament avui, ja que es creia que les restes de la princesa Sofia von Hohenlohe, que va morir el 1836 i la d’una altra princesa, Carlota Federica de Mecklenburg, que va morir quatre anys després, el 1840. En cap de les tombes hi havia restes, segons es va comprovar avui dijous. Les crítiques al control del Vaticà sobre les tombes no s’han fet esperar.

Port de Tarragona