L’Audiència condemna a 18 anys i mig de presó dos homes per violar una nena de 13 anys a les festes del Carmel del 2015

La menor se había escapado de un centro de la DGAIA y terminó ebria y drogada en un piso con tres hombres que la forzaron consecutivamente y la dejaron sangrando

L'agressió sexual es va cometre al barri del Carmel

L’Audiència Provincial de Barcelona ha condemnat dos homes a 18 anys i mig de presó i a pagar una indemnització de 10.100 euros per violar una nena de 13 anys al barri del Carmel de Barcelona el juliol del 2015, segons una sentència donada a conèixer avui pel TSJC. El tribunal considera provat que un tercer home també hi va participar, però està fugat de la justícia i en recerca i captura. Es dona la circumstància que la menor estava tutelada per la DGAIA. El tribunal que ha emès la sentència és el mateix que aquests dies ha jutjat un cas similar d’una violació múltiple a una menor a Manresa.

Segons la sentència, la víctima s’havia escapat d’un centre d’acollida de la DGAIA. La nit dels fets va anar amb una amiga, també menor, a les festes del Carmel, on van beure cerveses i sangria i van fumar haixix i marihuana. Quan les dues noies estaven soles, els dos condemnats i el fugat, que ja eren majors d’edat, s’hi van acostar i els van proposar d’anar al domicili d’un d’ells. Les menors van acceptar i un cop al pis, després d’haver begut i fumat, l’amiga de la víctima va anar sola a una habitació, on es va quedar dormint. Al cap de poc, un dels homes va convidar la víctima a anar a una altra habitació i ella va acceptar, perquè estava molt cansada i volia dormir.

Quan era a dins, la menor va veure que també hi havien entrat els tres implicats en la violació. Li van dir que es tombés al llit i, davant la seva negativa, un d’ells li va clavar una forta empenta per l’esquena: ella es va donar un cop a la cella contra el capçal del llit i va quedar tombada. Tot seguit, els tres homes la van immobilitzar i la van despullar mentre ella intentava resistir-s’hi i cridava, però un d’ells li va tapar la boca. A continuació, dos homes la van agafar pel cos i les cames, sense que la víctima ho pogués impedir, i el tercer la va penetrar. L’acció es va produir tres cops amb els homes intercanviant-se els papers.

Després van deixar la menor sagnant a l’habitació, fins que se’n va anar al lavabo, on va estar plorant i amb un fort dolor. L’amiga, que dormia a l’habitació del costat, la va sentir i hi va anar. Al cap de poc van marxar del pis davant la insistència d’un dels violadors perquè se n’anessin.

La sentència dona una credibilitat total al testimoni de la noia –que ara té 17 anys– perquè quan va declarar va ser “ferma i coherent”. També descarta que tingués cap motivació per actuar contra els condemnats, amb qui no mantenia cap relació i gairebé ni coneixia. El tribunal apunta que un altre element que corrobora els fets és que la víctima va descriure el pis on va passar la violació, tot i que ells havien negat que les menors hi haguessin estat.

Malgrat que la fiscalia i l’acusació particular –exercida per la Generalitat– demanaven un delicte d’agressió sexual com a autor i dos delictes d’agressió sexual com a cooperador per a cadascun dels violadors (en total 43 anys de presó), l’Audiència ha resolt que els delictes contra la llibertat sexual en què intervenen diverses persones, amb una única víctima i fets de manera conjunta es qualifiquen de delicte continuat d’agressió sexual amb penetració, que, en aquest cas, és a una menor de 16 anys. Per això ha imposat 18 anys i mig de presó als dos homes, que no tenien antecedents penals.

Port de Tarragona