Protecció Civil de Cantàbria inicia un dispositiu d’emergència per localitzar tres espeleòlogues catalanes que no han sortit d’una cova

Fotografía de la cueva donde han desaparecido las espeleólogas. / G. Maps - Sergio Lamburu

La Direcció General de Protecció Civil i Emergències de Cantàbria ha iniciat un dispositiu d’exploració de la cova Cueto-Coventosa, al municipi d’Arredondo, a causa del retard en l’hora de sortida de tres espeleòlogues amb residència a Catalunya, d’entre 40 i 50 anys. L’alerta s’ha procedit d’un company que realitza una ruta d’espeleologia al costat de les buscades, que havien d’haver sortit de la cova durant el dia d’avui.

Segons un comunicat del 112 de Cantàbria, les espeleòlogues coneixen la tècnica i compten amb material, però és la primera vegada que realitzaven aquesta travessa. Per la dificultat tècnica d’aquesta cova i la seva longitud es triga més a fer el recorregut del que marquen les guies d’experts en espeleologia, de manera que estarien dins el període acceptable de retard.

Tot i així, per prevenció s’ha iniciat un dispositiu d’exploració amb dos equips formats un de tres persones i un altre de quatre persones, de l’equip d’espeleosocorro de Protecció Civil del Govern de Cantàbria. Entrant l’equip de tres persones per la boca de Cueto i el de quatre per la boca de Coventosa, per buscar-les en l’interior de la cova i sortir amb informació sobre si és un retard i estan cansades o si ha pogut produir-se un accident. Així mateix, es constitueix un Lloc de Comandament Avançat a Arredondo amb un Coordinador d’Emergències de Protecció Civil i un Tècnic de Guàrdia de Protecció Civil des de les 22:00 hores del dia d’avui.

Port de Tarragona