FLASH: Troben il·leses a les tres espeleòlogues perdudes en una cova de Cantàbria

A la localitat d'Arévalo s'ha instal·lat un post de comandament de Protecció Civil.

Els equips de rescat han trobat a les tres catalanes que s’havien perdut a l’interior de la cova de Cueto-Coventosa, a Cantàbria a tres espeleòlogues residents a Catalunya. Trigaran encara a sortir entre dues i tres hores. L’optimisme entre el col·lectiu d’espeleòlegs que coneixen aquesta cova, era fundat. Per la seva dificultat i gran longitud explorar la cova requereix d’una bona resistència física, el que fa pensar que s’esgotessin i la seva tardança a sortir s’havia del temps que necessiten per guanyar forces. L’opinió entre els especialistes és que probablement es van perdre a l’interior. Tot i la preparació de les espeleòlogues, la cova és difícil i per aquest motiu és habitual que la previsió horària sobre el seu recorregut i retorn normalment no es compleix.

La cova de Cueto-Coventosa requereix d’un mínim de 12 hores per poder explorar-la, de manera que els dos equips que es troben a l’interior i que han accedit per dues entrades diferents encara no han recorregut la totalitat del recorregut, de més de sis quilòmetres i abismes de fins a 600 metres al seu interior. Protecció Civil ha instal·lat un punt de control a la localitat d’Arévalo, on espera una companya de les desaparegudes. Un equip de espeleorescate de Burgos i voluntaris participen en les tasques de recerca.

Protecció Civil de Cantàbria inicia un dispositiu d’emergència per localitzar tres espeleòlogues catalanes que no han sortit d’una cova

Port de Tarragona