Animalistes demanen investigar la mort d’un tret d’un dels sis gossos que van atacar una patrulla de la Guàrdia Urbana de Barcelona

La comissió de l'ICAB demana canviar el protocol i creu que l'agent podria disparar a una zona no vital de l'animal

Una patrulla de la Guàrdia Urbana als Jardins del Mirador. / GUB

ACN .- La Comissió de Protecció dels Drets dels Animals del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (CPDA) ha demanat una investigació a fons de la mort d’un gos el 4 de juliol passat pels trets d’un guàrdia urbà en un parc de Montjuïc, després que sis gossos ataquessin una patrulla. En un comunicat, la comissió diu que si és cert que la persona portava sis gossos deslligats i descontrolats, “és evident que no seria la primera vegada que es produïa” i, per tant, el cos n’hauria d’haver tingut coneixement previ i haver identificat els animals anteriorment. També es pregunta si la Guàrdia Urbana sabia que l’home tenia problemes personals. “Aquest episodi demostra novament que les actuacions d’inspecció i de control del cos policial municipal són insuficients per garantir una tinença responsable dels animals”, assegura la comissió.

Per això, la comissió exigeix una “investigació real” d’aquests fets per part de l’ajuntament. Segons els advocats, en l’incident es van poder cometre “diferents infraccions de normativa de l’ordenança i de la llei de protecció dels animals, però el que és mes greu, infraccions del Codi Penal”.

“És evident que les més elementals normes d’utilització d’armes de foc per part dels agents de l’autoritat parteixen del principi que mai s’ha de matar; no volem distingir si era un gos o una persona. El cert és que s’hauria pogut disparar a una altra part del cos sense necessitat de matar el gos i lliurar-se el policia de l’agressió que ells diuen”, asseguren els advocats. De fet, se sorprenen que la Guàrdia Urbana digui que s’han seguit els protocols si el gos ha acabat mort. En aquest sentit, la CPDA demana l’adopció d’un protocol d’actuació i d’intervenció que sigui eficaç davant aquests casos per evitar que es produeixi aquest desenllaç. “No es pot menysprear la mort… pel fet que hagi estat la d’un gos”, conclou.

Port de Tarragona