Condemnen a mort als tres joves que van decapitar a dos turistes escandinaves al Marroc

Fotografia difosa per la policía del Marroc el passat mes de desembre dels tres detinguts.

El Tribunal d’Apel·lació de Salé, al Marroc, ha condemnat a pena de mort a un venedor ambulant de 25 anys i dos fusters de 27 i 33 anys, tots tres de nacionalitat marroquina, després d’haver confessat ser els autors de l’assassinat i decapitació de dos turistes escandinaves. el 17 de desembre de 2018. El crim es va cometre a la serralada de l’Atles, on les víctimes feien muntanyisme i havien acampat. Les víctimes eren de nacionalitat danesa, Louisa Vesterarger, de 24 anys, i la noruega Maren Ueland, de 28. Els tres condemnats havien declarat la seva lleialtat a Estat Islàmic abans de cometre el crim.

Altres 21 persones van ser jutjades en el mateix cas com a còmplices i les penes imposades van des dels cinc anys fins a la cadena perpètua. Entre aquests processats es troba un hispà-suís, Kevin Zoller, que ha estat condemnat a 20 anys de presó, tot i que va afirmar que simplement va coincidir amb “males persones”, però que no era extremista. El Tribunal els condemna per “formació de banda criminal per preparar i cometre actes terroristes”, “atemptar de forma premeditada contra la vida de les persones”, “comissió d’actes salvatges”, “possessió i ús d’armes”, “intent de fabricació d’explosius “, tot això en el marc d ‘” un projecte col·lectiu per atemptar contra l’ordre públic “.

Port de Tarragona