Els Mossos recuperen 80 telèfons mòbils sostrets al Sónar i detenen 20 persones per furts

Foto: Mossos d'Esquadra

Els Mossos d’Esquadra han recuperat un total de 80 telèfons mòbils robats a assistents del Sònar 2019 a l’Hospitalet de Llobregat. En aquests tres dies de festival, els agents han detingut 20 persones acusades de delictes de furt i 5 més, de delictes contra la salut pública. Durant el dispositiu, els Mossos han intervingut uns 1.300 euros en efectiu, diferents formats de venda de substàncies estupefaents, entre les quals hi ha 85 pastilles d’èxtasi, i una ampolla de vidre de cocaïna líquida. Per tal de poder retornar els mòbils als assistents afectats pels furts, els agents demanen que presentin una denúncia a qualsevol comissaria dels Mossos d’Esquadra aportant el número d’IMEI del telèfon sostret.

Una de les detencions en el marc del Sònar 2019 es va produir aquest dissabte, quan dues dones, de 24 i 31 anys, van ser arrestades com a presumptes autores d’un delicte de furt de telèfons mòbils en el recinte del festival.

Segons informen els Mossos d’Esquadra, els fets van passar el mateix dissabte cap a les cinc de la matinada, quan els agents de paisà van observar dues dones que, en veure una unitat de l’ARRO uniformada, haurien modificat el seu rumb per tal d’esquivar-la.

Seguidament, els agents les van identificar i van trobar en l’escorcoll 23 mòbils de gamma alta, 380 euros en efectiu i unes peces metàl·liques petites que serveixen per extreure targetes SIM amb l’objectiu que la policia no pugui localitzar els propietaris dels telèfons sostrets.

En el dispositiu de seguretat pel Sònar 2019, hi han participat diferents unitats del cos dels Mossos d’Esquadra, com ara la Unitat de Seguretat Ciutadana (USC), Informació, el Grup de Delinqüència Urbà (GDU), ARRO, Brigada Mòbil, TEDAX, Subsòl, Unitat Canina i Policia Administrativa.

Port de Tarragona