Un turista francès de 72 anys mor ofegat a la platja a Mont-roig del Camp

Protecció Civil informa que un home de nacionalitat francesa de 72 anys ha mort aquest matí després d’ofegar-se mentre es banyava a la platja de la Porquerola, davant del càmping Torre del Sol de Mont-roig del Camp . El telèfon d’emergències 112 de Catalunya ha rebut, a les 11.30 hores, una trucada informant que els socorristes havien tret una persona de l’aigua inconscient.

Els socorristes han iniciat les maniobres de reanimació cardiopulmonar fins a l’arribada del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM). En rebre l’avís, s’han activat dues ambulàncies i un helicòpter del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) que li han estat practicant maniobres de reanimació cardiopulmonar, tot i que malauradament han estat infructuoses i l’home ha mort a la platja.

En la resolució de l’emergència també hi ha participat una patrulla de la Guàrdia Civil de la Unitat fiscal i de fronteres, que s’encarreguen d’instruir les diligències d’aquest succés. També hi ha participat una patrulla dels Mossos d’Esquadra.

A la platja de la Porquerola de Mont-roig del Camp, que és una de les platges vigilades de Catalunya, avui hi oneja la bandera groga, que indica precaució en el bany per marejol.

Amb la d’avui, ja són 10 les persones que han mort aquest estiu a les platges catalanes.

Protecció Civil de la Generalitat insisteix en la importància d’extremar les precaucions a la platja i escollir, en la mesura del possible, aquelles que estiguin vigilades. Cal fer sempre cas de la bandera que el servei de socorrisme fa onejar (verda: bany permès, groga: molta precaució, vermella: bany prohibit) i respectar les indicacions dels socorristes per evitar situacions de risc.

Si observem que algú es troba malament o té dificultats per sortir de l’aigua cal avisar urgentment el socorrista per facilitar la seva actuació ràpida. Si ens trobem malament cal dirigir-se al socorrista i evitar ficar-nos a l’aigua. En el bany, cal tenir present sempre les nostres condicions i limitacions físiques i evitar un sobreesforç que ens dificulti la sortida de l’aigua i ens posi en risc.

Port de Tarragona