La Guàrdia Urbana detecta al centre de Barcelona a un individu amb cent passaports i documents d’identitat

El cos de seguretat local sospita d'un mercat negre d'aquest tipus de documentació al cor de la ciutat

Imatge d'arxiu de DNI decomissats en una operació de Mossos d'Esquadra.

ACN Barcelona .- La Guàrdia Urbana de Barcelona va detectar dilluns un individu al Raval que duia a sobre 43 passaports de 15 nacionalitats diferents i 57 documents d’identitat de 8 nacionalitats, segons ha avançat la SER i ha confirmat l’Ajuntament a l’ACN. Els fets van tenir lloc cap a un quart d’onze de la nit al carrer de la Riera Baixa, a l’altura del número 4, quan agents del Grup de Delinqüència Urbana de Ciutat Vella del cos de seguretat local van divisar un individu habitual de la zona amb antecedents. En aturar-lo van descobrir tota la documentació que duia, distribuïda en tres paquets, probablement robada a turistes. Tot plegat fa sospitar a la Guàrdia Urbana que hi pugui haver un mercat negre a la ciutat d’aquest tipus de documentació que aprofitaria els furts i robatoris violents que es produeixen amb assiduïtat.

Ara mateix la Guàrdia Urbana treballa per contactar amb els propietaris de la documentació, per intentar esbrinar si efectivament els va ser sostreta i per determinar la zona. També s’investiga si al darrere de tot plegat hi podria haver un grup organitzat que comercialitzés amb els documents en altres països.

Port de Tarragona