El Tribunal de la Unió Europea decidirà sobre la immunitat de Junqueras com europarlamentari després d’una vista el 14 d’octubre

El Tribunal de Justícia de la Unió Europea decidirà a partir del 14 d’octubre si Oriol Junqueras té immunitat com a eurodiputat, ha informat TV3. En aquesta data se celebrarà una vista després de la que es prendrà una decisió. Aquesta notificació fa inviable que el Tribunal Suprem dicti sentència fins que no arribi aquesta data, segons el seu advocat, tot i que aquesta interpretació no és compartida per l’alt tribunal espanyol. La decisió del Tribunal europeu serà d’obligat compliment, segons la cadena pública.

El Tribunal Suprem va negar l’assistència per recollir l’acta d’eurodiputat Oriol Junqueras, per risc de fuga, si viatjava a Estrasburg. La seva defensa, l’advocat Andreu Van den Eynde, ha demanat al Suprem que preguntés al Tribunal de Luxemburg, sobre la immunitat del líder d’ERC, en presó preventiva. Els magistrats espanyols van realitzar tres preguntes per saber quan neix la inmunida de l’europarlamentari, elegit el 26 de maig.

Creu que si el tribunal resol favorablement això no implicaria la sortida immediata de jonqueres de la presó. L’única obligació que tindrà el Suprem és que haurà de demanar un suplicatori al Parlament Europeu.

Port de Tarragona