L’estrany fenomen que fa que els veïns d’un barri de Sort no puguin tancar els seus vehicles

Alguns conductors han optat per anomenar una grua i desplaçar a un altre carrer el vehicle per poder arrencar i poder desplaçar-se.

Avinguda dels Comtes de Pallars, un dels llocs on els comandament a distància no funcionen. / Marta Lluvich

L’Ajuntament de Sort ha hagut d’aguditzar l’enginy per saber quin estrany fenomen porta a molts veïns a no poder tancar els seus vehicles amb el comandament a distància de la clau o algunes portes de magatzems i garatges que funcionen amb comandaments remots. La primera hipòtesi es basa en el fet que algú, de forma intencionada o sense saber-ho, acciona un inhibidor de freqüència o emet amb una freqüència similar a la utilitzada pels dispositius que funcionen remotament, com els citats. L’estrany «poltergeist» afecta l’avinguda Comtes de Pallars ia la plaça Santa Anna.

Ara, des de l’Ajuntament estan a l’espera que tècnics especialitzats es desplacin la localitat amb una antena específica per poder determinar el lloc exacte d’on surt aquesta freqüència que actua com a inhibidor de la resta. La majoria de conductors es troben que no poden tancar ni obrir el vehicle amb els comandaments però alguns pocs han trobat que no han pogut posar en marxa el cotxe. En aquest cas la solució implica avisar una grua que desplaci el vehicle uns metres més lluny on ja no actua aquest inhibidor de freqüències i així poder-lo tornar a arrencar amb normalitat. Els conductors han d’optar per tancar el vehicle de forma manual perquè no quedi obert l’espai públic.

Raimon Monterde, alcalde de Sort, ha explicat que s’han posat en contacte amb els Mossos per si disposen d’una unitat especialitzada en aquests casos i no han obtingut resposta favorable. El mateix ha passat amb la Generalitat, que no ha pogut atendre aquesta petició. Monterde va dir que davant aquestes dues negatives de l’Ajuntament ha contractat una empresa especialitzada per detectar l’origen del problema i poder solucionar aquest incident.

Port de Tarragona