Preocupació pels incendis de Miraflores i La Granja, a Segòvia, que ja afecten el Parc Nacional de Guadarrama

Foto: Roberto Yáñez.

El foc que s’ha iniciat a les tres de la tarda als voltants del Real Lloc de la Granja de Sant Ildefons, a Segòvia, ja ha entrat en alguns punts del Parc Nacional de Guadarrama. Una hora abans, es va iniciar a pocs quilòmetres, a Miraflores altre focus. Unes 200 persones intenten frenar que les flames avancin pel parc, en el límit entre Castella i Lleó, i la Comunitat de Madrid.

Poc abans d’entrar la nit, les autoritats han decretat el nivell 2 de perillositat (d’un màxim de 3), a causa de la preocupació per la destrucció mediambiental i natural que representaria que el foc avancés pel parc natural.

La Unitat Militar d’Emergències (UME) s’ha unit als esforços dels parcs de Bombers de Segòvia, Protecció Civi, Ministeri d’Agricultura. 45 membres de la UME han arribat al centre de coordinació en 14 vehicles que treballaran una vegada que els mitjans aeris es retiren en arribar la nit. 15 helicòpters i avions amfibis van participar en l’extinció aquesta tarda. El foc ha començat per causes humanes en la urbanització Mas de Urgeixen, proper al Real Lloc.

Port de Tarragona