FLASH: Una vintena de ferits lleus en aterrar d’emergència un avió de British Airways amb un motor en flames a València

Captura del video de Miguel J. Galindo, grabat en els moments de l'evacuació d'emergència.

Un Airbus A321-231 de la companyia British Airways ha aterrat d’emergència a l’aeroport de València amb foc en un dels motors, tot i que la nau havia d’aterrar en aquest destí i pel que sembla la incidència es va detectar durant l’aproximació a Manises. El succés s’ha saldat amb 19 persones ateses per diferents contusions, erosions i problemes respiratoris relacionats amb la inhalació del fum que va inundar la cabina, segons informa Aviation Safety Network (ASN). Tres dels afectats han estat traslladats a un centre sanitari i la resta de passatgers van ser atesos a l’aeroport. Els ferits patien contusions i frecs, a més d’algunes crisi d’ansietat, ja que alguns passatgers van publicar en xarxes socials que van passar molta por.

El Centre d’Emergències de la Generalitat Valenciana va rebre una comunicació que s’havia detectat foc en un dels motors de l’avió. Els Bombers van detectar tan sols fum a l’arribar, i el foc al motor s’havia dissipat.

La incidència ha provocat una desviació temporal del trànsit aeri que ha durat aproximadament mitja hora i l’aeroport no ha activat la fase d’emergència.

Port de Tarragona