Tres gossos Rottweilers protegien una plantació amb 800 plantes de marihuana que ha estat desmantellada a La Pobla de Montornès

archivo / arxiu

La Guàrdia Civil del Vendrell ha desmantellat una plantació de marihuana interior composta per 803 plantes, de l’interior d’un xalet situat a la urbanització Els Ametllers de la localitat de la Pobla de Montornès, que era protegit per tres gossos de presa de raça Rottweilers. En l’operació s’ha detenint al propietari de l’habitatge com a responsable de la plantació, per la comissió d’un delicte de tràfic de de drogues (cultiu i elaboració de marihuana) i un altre de defraudació del fluid elèctric.

La investigació va començar a primers del passat mes de juliol, en tenir coneixement, gràcies a la col·laboració ciutadana, de l’existència d’una plantació de marihuana a l’interior d’un habitatge de la Pobla de Montornès. Després de tenir coneixement d’aquesta informació la Guàrdia Civil va establir nombrosos dispositius a fi de verificar la informació i, si escau localitzar i desmantellar la plantació cannàbica i identificar al seu responsable.

Aquests dispositius van resultar positius, quan va ser localitzada un habitatge amb diversos elements en el seu exterior, com condicionadors i extractors d’aire utilitzats normalment en plantacions Cannabicas de tipus «indoor», això unit a les pròpies tasques operatives per l’apreciació de la forta olor a marihuana de l’habitatge, denotava que a l’interior de la mateixa podria existir una plantació cannàbica clandestina.

L’habitatge es trobava permanentment vigilada per tres gossos de presa de la coneguda raça rottweiler, el seu propietari veí del municipi, recentment havia realitzat obres en la mateixa, reservant una mínima superfície per a habitar i la resta s’havia condicionat per alberga la plantació de marihuana i un assecador per a la substància. La plantació, que ocupava uns 150 metres quadrats, es trobava després d’una paret simulada al fons del garatge i el seu accés era per una triple porta de seguretat.

Per aquest motiu durant el matí d’ahir es va establir un dispositiu policial per explotar la informació aconseguida en la investigació, una vegada obtingut el corresponent manament d’entrada i registre de l’autoritat judicial.

L’operatiu ha permès desmantellar una plantació tipus «Indoor» amb 803 plantes de marihuana i divers material per al cultiu òptim de la plantació.

El detingut, un home de 42 anys, de nacionalitat espanyola i veí del municipi, se’ls imputa un presumpte delicte contra la salut pública (cultiu, elaboració i tràfic de substàncies estupefaents) i un altre de defraudació de fluid elèctric, aquest un cop va prestar declaració en dependències policials va ser posat en llibertat a disposició del jutjat en funcions de guàrdia del Vendrell.

Port de Tarragona