L’autor del robatori a la família reial de Qatar a Barcelona, identificat per la seva roba en altres robatoris a hotels de luxe a Suïssa

Els Mossos d’Esquadra han resolt el robatori que va patir la família reial de Qatar en un hotel de luxe de Barcelona, un cinc robatoris amb força dels que s’acusa a l’autor, que es troba ja detingut. El lladre sostreia articles de luxe i diners de les habitacions fent-se passar per un familiar de les víctimes. L’autor és un home de nacionalitat algeriana de 35 anys i hores d’ara és en presó preventiva en un centre penitenciari de Lausana (Suïssa) per altres robatoris de similars característiques comesos en aquell país.
En tots els robatoris l’autor va seguir el mateix modus operandiseleccionava les seves víctimes a l’entorn d’hotels de luxe de la ciutat. El lladre s’esperava a que s’absentés de l’hotel i s’adreçava a la recepció de l’establiment. Aleshores es feia passar per una persona de l’entorn de la víctima i es guanyava la confiança dels treballadors a partir de tècniques d’engany. D’aquesta manera aconseguia un duplicat de la clau de l’habitació i ja tenia lliure accés a l’habitació.
Els robatoris resolts es van produir l’estiu del 2015 i el juny de 2019. Els investigadors han pogut identificar el lladre gràcies a les càmeres de videovigilància, a més d’altres gestions d’investigació.
Un dels robatoris resolts va tenir lloc el 29 de juny d’enguany quan l’arrestat  va entrar a l’habitació d’un hotel de Barcelona on s’hi allotjaven membres de la família reial de Qatar. El lladre va sostreure objectes per valor d’uns 40.000 euros, entre els quals havia un rellotge de luxe, joies i diners.
La Unitat d’Investigació de l’Eixample ha pogut identificar l’autor dels robatoris gràcies a la col·laboració entre diversos cossos policials europeus. En aquest sentit han estat clau les imatges d’alguns dels robatoris que van permetre que es pogués identificar el seu presumpte autor. Per això va ser clau que en un robatori comès a Zurich al mes de juliol dugués la mateixa roba que en dels fets investigats a Barcelona del passat 29 de juny.
Hores d’ara el lladre és en presó preventiva en un centre penitenciari de Lausana a l’espera que se’l jutgi a Suïssa i queda com a investigat pels cinc robatoris amb força de Barcelona.
Port de Tarragona