Preocupació a Canàries per la revifada de l’incendi que ha arrasat 1.000 hectàrees i ha provocat un miler d’evacuacions

El foc s'ha apropat perillosament als habitatges de tres municipis. / Foto: Ayto. Tejeda

L’incendi que afecta la cimera de Gran Canària des d’ahir i que havia pogut ser controlat, s’ha avivat a causa dels forts vents que han entrat a la zona i que podrien agreujar les conseqüències. Fins al moment, les flames han arrasat un miler d’hectàrees en una zona muntanyosa i quan les mesures d’extinció havien funcionat, les previsions de vents d’entre 40 i 70 km / h. podrien fer inviable el control del foc, especialment en el seu avanç en ascensió cap al cim. Alguns habitatges han quedat afectades per l’incendi, mentre que dels mil desallotjats, una cinquantena esperen en albergs que s’han habilitat provisionalment per atendre els evacuats.

Més de 600 efectius de diferents orígens participen en l’extinció del foc, que afecta els municipiso d’Artenara, Gáldar i Tejera. La UME, Unitat Militar d’Emergència, procedents de Canàries i Andalusia s’han unit a Bombers de Gran Canària, policies locals, efectius de Medi Ambient. Una desena de mitjans aeris participen en l’extinció.

Port de Tarragona