La Policia de Blanes accedeix a un pis pel balcó i salva la vida d’una dona que havia quedat inconscient per una hemorràgia

Els Bombers de la Generalitat han utilitzat una escala telescòpica i una llitera de salvament per traslladar la ferida.

Bombers de la Generalitat fan un rescat semblant al realitzat avui a Lleida. / Arxiu

La Policia Local de Blanes ha hagut d’atendre aquest dilluns una dona de 81 anys que ha patit una forta hemorràgia i ha quedat inconscient a casa seva. Segons ha informat l’Ajuntament, la dona ha trucat al 112 a tres quarts de cinc de la tarda explicant que se li havien rebentat les varius de la cama dreta i perdia molta sang. La Policia Local ha hagut d’accedir al pis, situat al barri dels Pins, des del balcó de la casa d’un veí. Un cop a dins, els agents li han taponat l’hemorràgia i li han fet un torniquet. Després han arribat al pis els serveis mèdics i l’han evacuada amb l’ajuda de la cistella i d’una llitera. Una ambulància del SEM ha traslladat la víctima a l’Hospital Comarcal de Blanes.

La sort ha volgut que el caporal que ha atès la víctima, de mutu propi, quan està de servei sempre va provist de material d’atenció sanitària, entre d’altres amb el torniquet amb què ha aturat l’hemorràgia, d’ençà que va participar en un curset d’atenció sanitària d’emergències especialitzat. El fet d’utilitzar material professional també ha facilitat les tasques de la posterior atenció sanitària, ja que es pot calcular el temps que fa que s’ha aplicat el torniquet.

Posteriorment, han arribat al pis efectius dels Bombers de la Generalitat, així com els Sanitaris. Per completar l’atenció mèdica que es requeria, s’ha requerit la presència d’un metge, que s’ha traslladat al domicili amb una ambulància medicalitzada del SEM i un altre auxiliar. Amb les prescripcions adequades, s’ha elaborat el pla d’evacuació perquè la operació es fes en òptimes condicions.

Per poder traslladar la víctima s’ha hagut de fer pel balcó, amb l’ajuda de la cistella i la llitera que utilitzen els Bombers per evacuar les persones ferides, i amb l’ajuda de l’escala telescòpica. Ha estat així com l’han aconseguit baixar fins l’ambulància que esperava al carrer, i des d’allí l’han traslladat a l’Hospital Comarcal de Blanes per continuar el tractament adequat. La víctima ha estat traslladada a l’Hospital Comarcal de Blanes

Port de Tarragona