La Policia deté tres persones a Pineda de Mar i confisca un arsenal d’armes en un narcopiso

Armes decomissades per la Policia al pis de Pineda. / CNP

La Policia Nacional han desmantellat un centre de distribució de substàncies estupefaents ubicat a un habitatge ocupat del Maresme. La investigació, que es va iniciar gràcies a la col·laboració ciutadana a través d’una denúncia anònima, ha permès als agents detenir tres persones i intervenir un arsenal d’armes, entre les quals es troben 13 armes de foc i 21 armes blanques de grans dimensions . Els arrestats ocupaven un immoble situat a Pineda de Mar (Barcelona) de forma il·legal i l’utilitzaven com a centre de cultiu i distribució de drogues. A més, l’electricitat necessària per alimentar l’habitatge era presa de forma fraudulenta i precària, amb el consegüent risc per als habitatges confrontants.

La investigació va començar gràcies a una denúncia anònima rebuda a través del portal web https://www.policia.es/colabora.php que la Policia Nacional posa a disposició dels ciutadans per comunicar, de forma confidencial, fets o situacions que puguin donar inici a investigacions sobre fets presumptament delictius. D’aquesta manera, la denúncia rebuda donava compte de l’existència d’un centre de venda de drogues situat a Pineda de Mar (Barcelona). Un cop contrastada la informació facilitada, els agents van verificar sobre el terreny que l’esmentat domicili era freqüentat per toxicòmans que entraven i sortien als pocs minuts de l’interior de l’habitatge, després d’haver realitzat la compra de la corresponent dosi. Aquest tràfec de gent havia generat a la zona un creixent clima d’inseguretat provocat per les freqüents disputes i baralles que es produïen entre els mateixos toxicòmans.
Les primeres indagacions van confirmar que es tractava d’un habitatge ocupat en la qual els seus habitants, presumptament, serien els responsables de la venda i distribució a petita escala de diversos tipus de substàncies estupefaents. De la mateixa manera, i amb el consegüent risc que això genera, haurien pres el corrent a través d’un enganxi il·legal a la línia elèctrica.

Un arsenal d’armes intervingut en l’habitatge

Els agents van practicar el registre de l’immoble i van intervenir 530 grams de marihuana, 71 pastilles d’amfetamines, 23 grams de MDMA, 38 grams d’haixix i 1.500 euros en efectiu. A més, també van confiscar cinc balances de precisió, un gran nombre d’armes -entre les quals hi ha 13 de foc i 21 armes blanques-, i nombrosa munició. Entre les armes de foc intervingudes, hi ha cinc armes llargues de diferents calibres i marques, tres armes semi-llargues, quatre revòlvers -dos d’ells d’aire comprimido-, una pistola d’aire comprimit, una defensa extensible, una pistola llança bengales i una ballesta amb carcassa de fusta. D’altra banda, entre les armes blanques localitzades es troben set espases tipus catana, cinc tipus sabre, tres espases tipus matxet-sis navalles de fulles de menys de 25 cm.

Port de Tarragona